Na osebni FB strani je Benjamin Strozak objavil sporočilo stranke Dobre države. Na objavo je odgovoril sam Matej Jenko z naslednjimi pojasnilom:

“Benč, predvidevam, da je sedanji generalni sekretar DD Gregor Vovk Petrovski zapisal takšno izjavo, ti pa si jo pod svojim imenom prilepil na FB.

Malce nerodno je, da to objaviš ti, ki si sam sebi predsednik velenjskega mestnega odbora DD (ravno si mi povedal, da si edini član DD v Velenju). O tem kdo je kaj predstavljal lahko povedo drugi. Mi pa vemo kaj smo se dogovorili. In ja, res je nikoli nisem bil član DD, saj je bil moj pogoj, da ostanem neodvisen (sicer DD nebi kandidirala na volitvah v Velenju!). V mestni svet sem bil izvoljen s preferenčnimi glasovi in celoten postopek smo izpeljali mi, v civilni družbi Neodvisni-Velenje.com, ne v DD! S stranko DD smo bili celo dogovorjeni, da ne spreminjajo ničesar na listi za volitve. Glede na to, da sem 2018 vodil vse postopke za volitve pa lahko zapišem tudi to, da smo na volitvah v Velenju Neodvisni-Velenje.com sodelovali z DD predvsem zaradi Bojana Dobovška.
ps.
S tem zaokrožujem svojo “izstopno” izjavo in pogovore s to “dobro” državo.”


Ker pa so se v stranki Dobra država oglasili še s sporočilom za javnost moramo tudi v zvezi s tem podati izjavo:

Spoštovani,
Da bi naj bil Matej Jenko odstranjen z mesta svetniške skupine Dobra država v MO Velenje, kot so zapisali v DD, še enkrat pojasnjujemo, da je iz zgoraj navedenih razlogov Matej Jenko sam odstopil s tega mesta. Nihče ga ni odstranil. Sporočilo predstavnika stranke je zlonamerno in zavajajoče.

Matej Jenko je stranko DD pisno opozoril,  da se bo v primeru zlonamernih podtikanj, zavajanj ali laži tudi ustrezno ukrepalo.

Neodvisni-Velenje.com


Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.