Spoštovani,

dobro bi bilo, da obvestite vaše prijatelje in znance, kakšna je lahko naša skupna prihodnost, za kaj se “Neodvisni Velenje” zavzemamo ter da spoznajo predstavljene kandidate za svet MO Velenje.

To storite tako, da jim pošljite sporočilo. Kliknite TUKAJ in usmerili jih boste na našo spletno stran.

Velenje so zgradile marljive roke, naše, naših staršev in starih staršev z jasno začrtano vizijo. Zavedati se moramo, da zadnja desetletja Velenje brez cilja plava po morju kot sijoča, opremljena in lepo urejena barka, a brez pravega krmarja…

Po bruto družbenem prihodku smo padli z drugega mesta pod slovensko povprečje. Vaši otroci, vnuki in pravnuki se selijo iz Velenja. Ker za njih ni služb, ne vidijo perspektive… Se pa zadnja leta v Velenje priseljujejo ljudje socialno šibkejšega statusa iz cele Slovenije, da s pomočjo brezplačnih vsebin in socialnih transferjev kolikor toliko spodobno preživijo. A Velenje se stara.

Če bo Velenje nadaljevalo to pot, s tempom, kot ga imamo zadnja leta, se nam lahko “zgodi” brezposelnost, kot jo je doživel Maribor v 90’ih letih (povezava) ali znani ameriški Detroit, ki je po propadu avtomobilske industrije še vedno “mesto duhov” (povezava).

Sliši se nenavadno, saj je vendar mesto lepo urejeno, čisto, imamo veliko investicij,… Delno to drži, a danes še vedno generacije, ki so z udarniškimi akcijami zgradile to Velenje, držijo pokonci mestni utrip. Njihove dobre pokojnine pa pomagajo preživljati tudi njihove otroke, vnuke in pravnuke… (veliko knapov ima pokojnino v višini dvojne vrednosti plače delavke v Gorenju.)

Za mlade je življenje v Velenju vse težje, zato moramo nekaj narediti.
Tudi vi, dragi upokojenci!

Mi Velenju po dolgih desetletjih ponujamo jasen pogled v prihodnost in konkretne cilje ter vizijo.

Na hitro pripravljene in premalo domišljene projekte zadnjih let bomo nadomestiti s strategijami in merljivimi plani, kako doseči zadane cilje.

Zavedamo se, da je za zmago slabega dovolj že to, če dobri ljudje ne naredijo ničesar in stojijo ob strani. Mi imamo že nekaj izkušenj in znanja, voljo in jasne cilje, zato smo se odločili, da poiščemo tudi vašo podporo. Na volitvah smo vaša priložnost in priložnost vaših potomcev – da Velenje uspe.

Skupaj lahko uspemo, dosežemo lepšo prihodnost !