Bolje se je dogovoriti, kot iti na sodišče.

Zgornja trditev drži, vendar pa se postavlja vprašanje, zakaj se je župan Velenja Bojan Kontič odločil za to. Če smo sledili in poslušali njegove izjave v medijih kako je prepričan da bo tožbo dobil, je sedaj pred protitožbo HSE le “počepnil”. Kdor ga pozna ve, da prostovoljno tega ne bi naredil. Torej?

V častniku Večer so na to temo objavili zanimiv članek:
https://www.vecer.com/zaradi-premoga-in-tesa-sedaj-na-nogah-sostanjcani-6691008

Naš komentar:

Dokler bodo lokalni šerifi delili Šalško dolino na Velenje in Šoštanj, tako dolgo ne bo dogovora v zvezi z odškodnino, nadomestilom oz. kakorkoli že rečemo temu, da je dolina za stalno degradirana in da zaradi posledic rudarjenja in TEŠa ljudje nosijo posledice (tudi zdravstvene).

Nismo pozabili, da bi se lahko lokalni šerifi že zdavnaj dogovorili za zakon, podoben kot ga ima danes Krško (tudi v mest.svetu v Velenju je bilo to že pred leti predlagano), pa je bilo za “partijske” občinske večine lepše trgovati pod mizo – za lastne interese (za obe stranki, tako v Velenju kot v Šoštanju)

S protitožbo HSE (proti županu Velenja Kontiču) bi v sodnem procesu najverjetneje prišlo do situacije, da bi Kontič izgubil in bi morala MO Velenje vrniti cca. 2 mio.€, ki jih je v preteklih letih dobila. Najverjetneje bi morali denar vrniti tudi občini Šoštanj n Šm.ob Paki (glede na to, da so pogodbo podpisovali v istem obdobju). Kot novinarka ugotavlja je pogodbo podpisal današnji podžupan Velenja Peter Dermol. Znano je, da so nastavljali direktorje na TEŠ in HSE predvsem iz strank SD in SDS. Sprašujemo pa se, ali si je Peter Dermol s podpisom sporne pogodbe, ki naj ne bi imela zakonske osnove “kupil” podžupansko mesto?

Spomnimo, da je bil neizkušen direktor (tako Mladina), današnji podžupan Dermol krivdno odpuščen iz TEŠa in da je za drug prekršek plačal visoko kazen.

Blaž Košorok ga je odpustil iz krivdnih razlogov z dopisom, ki ga je presenečenemu Dermolu vročila odvetnica HSE. Zakaj – oba molčita. Domnevno naj bi bil Dermol prek posrednika, velenjskega podjetnika Gjorgjije Krstanovskega, kupoval nov transformator za peti blok, v resnici pa naj bi šlo za prebarvan rabljeni transformator.(Mladina, 7/11/2014)
https://www.mladina.si/161748/od-korita-do-korita/

Spomnimo, da je vodstvo HSE v ponedeljek Dermola odpoklicalo zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti pri oddaji poslov in naročanju storitev (Andrejc, Petrol …) z redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti ter napovedalo tudi redno odpoved. (Delo, 7/11/2014)
https://www.delo.si/novice/slovenija/pocasno-poslovaljanje-od-dermola.html

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.