(vir: Petrol)

Na medijih lahko spremljamo, da se je uprava z nadzornim svetom “sporazumno razšla” oz. da so zamenjali našega rojaka g.Tomaža Berločnika, še vedno brez znanega razloga.

Velenjčana, ki je bil na čelu enega največjih in bolj uspešnih državnih podjetij – Petrol, po tem, ko ga je postavil na pot razvoja in dvignil iz slabega poslovanja brez javne obrazložitve zamenjajo!

Zamenjali so menedžerja leta, pa čeprav so na skupščini le nekaj mesecev nazaj, nadzorniki izrekli pohvalo o delu uprave. Ne le, da je Petrol eno redkih podjetij, ki je uspešno in v lasti države, spet se dogaja, da enostavno ne vemo ne kaj ne zakaj. Vemo le “kdo” in ta kdo je človek, ki je do sedaj delal na Petrolu dobro, in ta kdo je Velenjčan!

Kot se je že nič kolikokrat izkazalo (M-Club, Gorenje, Vegrad, Vemont, ESO…) je na mestni občini Velenje vse tiho. Ko bi morala velenjska politika zagnati vik in krik, spet nič. Očitno to ni “naš” problem, “nas” se to ne tiče.

Kaj se dogaja? Bo kaj župan Kontič, ministrica Katičeva, ex-poslanec, podžupani, SD in DESUS veljaki – boste spet tiščali glavo v pesek in mirno gledali kaj se dogaja na Petrolu?

Ni res, da nihče nič more, lahko in potrebno bi se bilo oglasiti, izraziti svoje pomisleke (če jih seveda kdo ima), lahko bi podali kritično oceno, pritisnili po svojih kanalih, tako vendar ne gre upravljati s tako velikim kapitalom, delovnimi mesti, državnimi prihodki. Pa še Velenjčan je!

Kot kaže le redki v Velenju vidimo “prek” Obirca.

Oblasti je lepše še naprej saditi rožice po Velenju in razlagati kako je uspešno med tem, ko Velenje gospodarsko že trideset let propada. Ja, tudi zaradi takšnega tiščanja glave v pesek.

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.