Zapisano je:
Mestna občina Velenje vas “vabi”, da do konca meseca februarja, na portal Pobude občanov vnesete tiste kritične točke na obstoječem kolesarskem omrežju, ki jih je z vidika uporabnikov potrebno popraviti.

V letu 2020 bomo z dograjevanjem kolesarskega omrežja nadaljevali, želimo pa popraviti tudi stare napake na obstoječih povezavah.

KAJ ČE BI NA MO Velenje NAJPREJ RAZMISLILI ZA KAJ IN KAKO RAZMETAVAJO DENAR?

To, da prelagajo odgovornost na nas občane je že videno in skrajno žaljivo.
Tudi ta način je že viden na MOV, od njih ni nihče nič kriv, sedaj bomo občani krivi – če ne bomo povedali vseh “črnih” točk. Da oblast iz vrst SD in DESUS (in prej SMC) ni nič kriva to naredi po znanem scenariju – s sprejetimi sklepi na svetu MOV.

Zato najprej zahtevamo odgovore:
– Kdo je projektiral kolesarske proge?
– Je za vas z vidika “stroke” je vse OK?
– Kdo je pregledal projekt? in
– Kdo je pregledal izvedene stvari?

Seveda nas tudi zanima ali so odgovorni za izvedene neumnosti na kolesarskih stezah odgovarjali in kako?

Skrbi nas tudi, kdo vodi in nadzira, da ni nihče ugotovil očitnih slabosti v projekti in po izvedbi?

Če bi bili ljudje na MOV vsaj skrbni, bi napake lahko že lansko leto popravili, veliko opozoril je bilo namreč že javno izrečenih in zapisanih! Tudi na naši spletni strani tukaj jih je nekaj in tudi svetnik Matej Jenko jih je predstavil na seji MO Velenje! So ukrepali? NISO!

Sedaj pa nas občane pozivajo, naj preko njihovega “portala za pobude” le te še enkrat poročamo?

HALO?

Sramota za MOV! Zapravili ste spet na kupe denarja za barvanje cest, naredili ste smrtno nevarne kolesarske poti (izhod na cesto na Gorico, kol.steza po parkirnih prostorih, izhod na kol.stezo iz OŠ Šilih,…). To je slabo! Bolje bi bilo narediti manj kolesarskih stez pa vsaj tiste v redu.

Saj par dobrih kolesarskih stez je vseeno uspelo. Naj omenimo gozdno pot na Gorico, ali pa Vodnikovo cesto od mosta do Aškerca (še en nesmisel pa je mimo Šiliha. Nov asfalt, ki so ga položili nekaj let nazaj, ko so gradili most na promenadi so raztrgali in na novo asfaltirali ter narisali kolesarski stezi ?!? – Smrdi po korupciji ?)

Spoštovani občani,
naš neodvisni svetnik v MO Velenje Matej Jenko je redno opozarjal in opozarja vodje uradov, sedaj predvsem podžupana Dermola in dir.občinske uprave Morija na to, da bi bilo dobro, če se najprej dobro razmisli preden se kaj začne, nato dobro pripravi in šele potem naredi. Redno ponavlja, da bi bilo dobro, da se opravi tudi razprava na mestnem svetu o potencialnih projektih. Pa te razprave župan, podžupan in dir.obč. uprave ne dovolijo. Opažamo, da mestni svet deluje le po hitrem postopku, s čim manj vprašanj. Tudi sprejemanje. Najprej se pre-slišijo argumenti, nato pa sledi pre-glasovanje. In tako za slabo pripravljene projekte izkoristijo čar demokracije…


Tako bomo očitno še naprej gledali oblast in kako nekateri “hišni” izvajalci na MO Velenje služijo lepe denarce zato, da najprej ceste asfaltirajo nato pa še svež asfalt zarežejo, da se pod cesto položijo razni kabli, cevi,… ja, to se redno dogaja. Ne pomislijo ali pa se to počne namenoma.

Kot kaže gredo projekti v Velenju še vedno na HO-RUK.
Škoda da ljudje na oblasti (podžupan in dir.obč. uprave) ne razumejo, da je že res, da se je Velenje zgradilo na ho-ruk, ampak tudi takrat se je pred tem dobro premislilo, da se ni z ritjo podiralo, kar se je z rokami gradilo.
Takrat so poznali odgovornost. Kaj pa danes?

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.