Tisti, ki spremljajo delo uprave, župana ali sveta MO Velenje so navajeni, ko vidijo, da si SDjevi člani prilagajajo in tudi prestopajo mejo, ki jim jo določa zakon, predpisi, pravilniki ali odloki. Občani pa tega verjetno ne opazijo tako pogosto, zato na to opozarjamo mi.

V Našem času smo 30.1. v pismih bralcev zapisali naše mnenje in argumente proti viaduktu preko Šaleške doline. Argumenti so nas prepričali, da bo sprememba, ki jo želijo na DARSu in v MO Velenje škodljiva, da bo naredila nepopravljivo škodo Velenju, razvoju turizma, predvsem pa življenju občanom v KS Stara vas in Pesje (AC potrebujemo, viadukta pa ne !)

V odgovoru MO Velenje (iz kabineta (pod)župana Dermola) v pismih bralcev smo teden dni kasneje ponovno brali izgovarjanja, da zaradi podtalnice ni mogoče vkopati ceste (imamo pa res smolo, kajne ?!?, v svetu so znane in narejene rešitve, izvedbe, le v Velenju smo spet nekaj posebnega, da pri nas ceste ni mogoče vkopati…),
V odgovoru MOV smo tudi prebrali, da na MOV od nas pričakujejo popravek in javno opravičilo za namerno zavajanje glede vrednosti “spomenika” na jezeru.

V našem prispevku je napaka pri navedbi zneska res bila, vendar ne po naši krivdi! Zato se nismo opravičili! Odgovorili pa so iz uredništva Našega časa, zapisali so razlog in se opravičili, da je prišlo do lektorske napake.

So pa imeli na MO Velenje lep “razlog”, da so zlili žolč na nas, saj so nas obtožili, da smo v svojem zapisu napako celo namerno zagrešili!
(Pa verjetno ga ni Velenjčana, ki ne ve, da nas bo “spomenik na jezeru” stal vsaj !9 mio.€!, da je ta projekt še vedno nedorečen in hkrati pregrešno drag).

Na njihovo pismo smo odgovorili.

Upali smo, da se bodo iz kabineta (pod)župana opravičili, saj so nas po krivem obdolžili, pa opravičila ni bilo. Pričakovano, saj gre opravičilo “nezmotljivm in vsemogočnim” težko iz jezika.

Na žalost vseh Velenjčank in Velenjčanov ugotavljamo, da je to dolgoletna praksa, da si na MO Velenje takšne in drugačne izpade velikokrat privoščijo, pa naj si bodo to podobne obtožbe, izjave, zavajanja, ukinjanja ali odrekanje pravic, ipd.

Zapisali smo tudi opazko, da radi grozijo našemu svetniku v svetu MO Velenje Mateju Jenku. Tudi na to se niso odzvali. Morda pa odgovora niso upali podati, ker ne morejo zanikati?

ps.
za objavo pripravljamo članek kako mestni oblastniki kadrujejo v šole, zavode in ostale institucije, kdo so glavni akterji v SD,…

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.