Ukrepi proti korona virusu bodo veljali še kar nekaj časa, zato je potrebno pravočasno pripraviti občane in mesto, da bo morala družba delovati tudi v daljšem obdobju, kljub ukrepom kar se da dobro in funkcionalno, da bo čim manj negativnih posledic za občane in gospodarstvo.

Županu in ostalim svetnikom MO Velenje dajem pobudo, da se takoj pripravi sklepe za del delavcev občinskih podjetij in organizacij, ki so že plačani iz javnega denarja (iz proračuna MO Velenje). Da se v času varnostnih ukrepov, ko ne hodijo v redno službo preusmerijo v službo za pomoč občanom (za zagotavljanje javnih servisev, nabava hrane, zdravil, ostalih nujnih stvari, ipd.).

Da to ne bo le domena prostovoljcev ampak bo servis občine, ki poskrbi, da opravi svoj javni namen in funkcijo – da za občane, ki potrebujejo pomoč poskrbi, kar je v njeni moči.

Glede na to, da bodo ukrepi veljali dlje časa in da se bodo ukrepi najverjetneje še poostrili predlagam, da se odpre telefonska številka in da MO Velenje organizira celovit servis. To bi verjetno morala biti naloga civilne zaščite, vendar žal od poveljnjika CZ B.Škarje nisem do danes dobil niti odgovora na vprašanja, ki sem jih naslovil nanj osebno in javno, zato pobudo naslavljam na zgoraj omenjene.

Predlagam, da se naredi:
– sprejemno-informativni center na MOV (za sprejem naročil, ki se ga bo po potrebi tudi razširilo na druga področja)
– priprava naročil po trgovinah (ljudje po trgovinah, v trgovinah se je potrebno dogovoriti tudi za popuste),
– prevozi do strank (zagotovi prevozna sredstva in raznašalce)
– nadzor nad ukrepi (redarstvo)
(da ne pride do izkoriščanja je še pred tem potrebno dogovoriti tudi pravila, kdo in kolikokrat je upravičen do te pomoči)

ps.
Razume se, da mora MO Velenje zagotoviti vse potreben ukrepe in navodila za zaščito pred virusom (da se ljudje, ki so v tem procesu ne okužijo in da ne okužijo drugih). To velja za vse, tudi za te prostovoljce, ki že danes izvajajo to pomoč.

V vednost poslano po e-pošti:
– župan MOV
– svetnice in svetniki MOV

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.