Mateja Jenka smo zaprosili za odgovor na odprto temo na forumu portala Velenje.com, kjer je zapisano:
“Kje je pa Jenko? En cajt je skakal od ene do druge stranke. Če se ne bo odločil kje bit bo moral začet delat.”

Matej Jenko odgovarja, da ni nikoli skakal od ene politične stranke do druge. Do danes je bil član le ene politične stranke iz katere je kmalu po volitvah iz nje tudi izstopil. V Svetu MO Velenje še vedno deluje iz opozicije. Vedno pohvali uspehe, dobre projekte in dobra dejanja, hkrati pa bdi in javno opozarja na nelogične, čudne in nedomišljene stvari, ki včasih tudi smrdijo po korupciji. Poudarja, da v svojem življenju ves čas pridno dela, med drugim 15 let vodi svoje podjetje (pred tem je od l.2000 imel odprt tudi s.p.), 10 let uspešno vodi gobarsko društvo Marauh ob tem pa celo življenje pomaga ljudem in aktivno sodeluje tudi pri različnih dobrodelnih projektih.*

Naj k njegovemu odgovoru dodamo,
da mu je podobno ravnanje kot na Velenje.com na zadnji seji mestnega sveta javno očital in želel podtakniti skakanje iz stranke v stranko tudi župan Dermol, kot predsedujoči mestnemu svetu. Matej Jenko mu je na seji odgovoril, da to ne drži in podal podobno razlago, kot je zapisana zgoraj, da je bil le v eni politični stranki. Opozoril ga je tudi na nekorektno vodenje sej. To opažamo tudi mi, gledalci sej. Župan Dermol rad zlorablja moč, ki mu jo daje položaj. Namesto da bi seje mestnega sveta korektno vodil po poslovniku, zelo rad komentira in se posmehuje vsem, ki ne mislijo enako kot on (to je večkrat opozoril tudi Matej Jenko).

V časniku Večer je novinarka zapisala, da je Matej Jenko verjetno edina prava opozicija trenutni velenjski oblasti.
/ V Velenju kraljujeta na oblasti stranki SD in SAB (to so svetniki, ki so zamenjali stranko).

Zato se pri Neodvisnih Velenje nebi čudili, če bi to temo na forumu Velenje.com odprl kdo blizu stranke SD.

* Ste vedeli, da so na podlagi pobud in idej, ki jih je podal Matej Jenko zrastli projekti donirane hrane v Velenju (t.i. Viški hrane), izposoja otroških igrač v knjižnici, gobarska učna pot na Trim stezi, Slovenska čebelarska šola v Kambodži, idr.

ps.
Zanimalo nas je vprašanje ali na državnozborskih volitvah Matej Jenko podpira stranko Dobra Država?
Pravi, da odgovora posebej ne bo podajal, da pa si lahko iz njegovih prejšnjih objav vsak razbere kaj si misli. Sicer pa podpira vsako odprto, svobodno, demokratično ureditev, ki temelji na tem, da imajo ne le posamezniki ampak velika večina družbe, torej vsi posamezniki enake možnosti za izobraževanje, razvoj, zdravje.

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.