Spoštovani.

Kot vidite se letos nisem odločil za kandidaturo.
Razlogov je več.

En je ta, da je ozračje v mestnem svetu zelo negativno in neproduktivno. Upam, da se z novo sestavo to spremeni.

Župan in člani stranke SD ter upokojencev so bili apriori, brez razmisleka proti vsaki moji pobudi, predlogu ali opozorilu. Večina ni želela niti pomisliti preden so komentirali, opozicije pa v tem mandatu praktično ni bilo slišati. Opozicijo so ne le preglasovali, velenjska oblast je formalno spremenila poslovnik, da bi jo onemogočili. Župan Dermol pa je šel celo tako daleč, da je na eni od sej moj predlog, da na mestnem svetu obravnavamo referendum o vodi in da ga podpremo, zavrnil, čeprav je na glasovanju dobil več glasov za kot proti, po tem pa, ko je dojel, da je bilo več glasov za je želel glasovanje kar ponoviti…

Drugi razlog pa je ta, da so se župan, dir.občinske uprave s pomočjo občinske uprave in služb ter nekateri vidni posamezniki (po mojem mnenju so v tem početju bolj izpostavljeni člani ali simpatizerji stranke SD notarka Stropnik-Mravljakova (prej sekretarka na MOV, ki je zaradi mene prav ona začela gonjo proti njej), Bojan Škarja, predsednik Komisije za volitve in imenovanja na MOV ter njegov sin, Gašper Škarja, dir.komunalnega podjetja) ko z grožnjami, nedemokratičnimi in podlimi prijemi niso mogli »disciplinirati« in utišati mene spravili na mojo partnerko (umaknili so me s položaja predsednika Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin (po javni seji z direktorji TEŠ6), v novem mandatu pa nam g.B.Škarja ni ponudil na volitvah doseženih mest v komisijah in odborih ampak jih je ponudil nižje uvrščenim strankam; župan in dir.občuprave sta mi tudi več let onemogočala koriščenje sredstev za politično delovanje (vsi ostali svetniki pa so sredstva lahko koristili), zato sem preko odvetnika podal kazensko ovadbo proti obema).

Kot rečeno, ker mene niso mogli utišati, so se spravili na mojo partnerko, ki jo ovirajo in ji na vse možne načine nagajajo ter ji onemogočajo gradnjo objekta (počnejo vse kar je možno: v slepo ulico so ji več tednov po 3x na dan pošiljali mestno redarstvo, imela je več kot 20 inšpekcij, želeli so razveljavitev pravnomočnega gradbenega dovoljenja, ne odmerijo ji plačila komunalnega prispevka, ne izvedejo priključitve vode navkljub izdanemu soglasju, na ogled gradbišča pa je prišla tudi občinska delegacija s tremi avtomobili v katerih so bili sedanji župan, dir.obč.uprave, vodja urada in še štirje uslužbenci MOV…). Obnašajo se podlo in maščevalno.

Po duši sem kreativen človek, ki rad ustvarjam in delam dobro v svojem okolju (kar nekaj mojih pobud še živi v Velenju in širše, npr. projekt donirane hrane – Viški hrane, Klic iz omare – izposoja igrač v knjižnici, Bee to be – projekt slovenske čebelarske šole v Kambodži,…).

Velenju sem posvetil dva mandata, da sem javno opozarjal na to v kakšni težki situaciji je danes Velenje. Res je, da se v Velenju zgodi tudi veliko lepih in pozitivnih stvari, ki sem jih vedno z veseljem in ponosom pohvalil in predstavil vendar pa sem ob tem moral tudi opozarjati na vse nepravilnosti in škodo, ki jo je dnevno povzročala ta oblast (od neprimernih izjav in pametovanja župana, do neprimernega obnašanja do gostov (npr. predsednika uprave Hisense), saj v stranki SD niso bili nikoli pripravljeni na poslušanja, še manj pa na sodelovanje, klub temu da to ves čas glasno poudarjajo.

S tem dejanjem sem v tem trenutku za sedaj zaključil svojo politično pot, seveda pa sem vedno na voljo za to, da v Velenju stvari premaknemo iz propadanja na pot k razvoju.

Velenje srečno!

Matej Jenko,
neodvisni svetnik v svetu MO Velenje

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.