Naš komentar:

Župan Kontič je kot kaže v hudi stiski zaradi njemu neljubih dogodkov in se poizkuša izviti iz prijema sklica izredne seje. Zato poizkuša na vsak način preprečiti razpravo o omenjenih točkah. Kot izgovor si je izmislil “svečano” sejo, za katero nihče od svetnikov (vsaj opozicijskih, verjetno pa nihče razen njega) ni vedel, da jo je sklical oz. da so jo imeli (proslava pač ni seja, kajne?). Ta seja formalno po naših informacijah sploh ni bila sklicana in na njo svetniki niso bili formalno vabljeni.

V sporočilu za javnost je bilo navedeno tudi, da niso bili izpolnjeni pogoji za sklic izredne seje. Opozorjeni smo bili, da je župan Kontič sam sklical dve izredni seji, prvo v zvezi s TEŠ-em, druga pa begunci, vendar tudi sam naj ne bi predložil ne gradiva, ne predlogov sklepov. Predloge sklepov bi naj svetniki dobili šele na klop na dan seje. Torej? Ali veljajo dvojna merila na katera so opozarjali svetniki opozicije? Kot kaže to ni nič novega…

Kaj iz njegovega odgovora sledi, vse kaže na to, da je kot “Kadija”: on lahko hkrati in toži in sodi.

Je pa res tudi to, da v teh točkah nastopa poleg njega še vrsta drugih njemu bližnjih ljudi iz ožjega sorodstva (žena, pomočnica direktorja ZD, sin, predsednik mladih socialnih demokratov in voznik okužene zemlje na nasip), pa kar nekaj njegovih tesnih sodelavcev, kot so direktor občinske uprave I.Mori in njegov prijatelj direktor ZD, pa predsednik Komisije za volitve in imenovanja in tajnik OO SD Velenje, B.Škarja in njegov sin, direktor Komunalnega podjetja, pa bivši direktor TEŠa in bivši direktor KPV U.Rotnik, pa mestni graditelj, velenjski veleposestnik in obsojenec T.Ročnik in njegov prijatelj A.Brodnik, sicer tudi vodja Urada za komunalne dejavnosti itd.

Kaj pravijo mediji o sklicu izredne seje:

Delo: (kliknite tukaj)

Večer: (kliknite tukaj)

STA: (kliknite tukaj in tukaj)

Kategorije: Volitve 2018

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.