Javnosti posredujemo argumente, ki jih je ob glasovanju v mestnem svetu navedel naš neodvisni svetnik Matej JENKO:

Zakaj sem PROTI, da se dosedanjemu direktorju Šteharniku podeli nov mandat za vodenje zdr.doma Velenje.

Na kratko bom obrazložil svoj glas PROTI, dokaze o tem kar sem zapisal lahko poiščete v prilogah.

Razlogi so:

Nestrokovnost:

  1. Dir. ZD Velenje g.Šteharnik je v svojih zadnjih dveh poročilih na svetu MOV poročal o izgubi ZD Velenje (lahko pa tudi iz mnenja vodje OE ZZZS sklepamo, da je šlo za slabo vodenje)
  2. Zagovarjal je izločitev medicine dela (MD), ki je edina profitabilna enota v ZD, ob tem pa je dopustil, da sta dva zaposlena (vodja in zdravnica) delala v konkurenčni ustanovi Lanovž, kamor bi se naj pripojila medicina dela in delavci ZD (zaradi suma korupcije je šla v preiskavo Policija)

Aroganca in netransparentnost dela

  • Zaradi izgub bi moral pripraviti sanacijski načrt ZD – z njim v svetu MOV nismo bili nikoli seznanjeni (MOV je ustanoviteljica)
  • Postavil sem 16 vprašanj v zvezi s poslovanjem ZD Velenje, do danes nisem dobil odgovorov (o vprašanjih so bili obveščeni odgovorni v MOV!)
  • Nismo dobili poročila o poslovanju za preteklo leto (ki bi ga po mojem mnenju morali, kljub temu, da formalno državi še ni potrebno oddati zaključnega računa), morda ima ZD spet izgubo?
  • Zelo neokusno in nedopustno je tudi, da direktor g.Štehatrnik žali in podcenjuje svetnike MOV (kar je na zadnji seji naredil vsaj 10x – več nekaj vrstic nižje)

Politično kadrovanje in ustrahovanje

  • Po mojem prepričanju gre v tem kadrovskem postopku spet za negativno selekcijo kandidatov s pridihom političnega kadrovanja (kar je že bilo vidno tudi na OŠ Gorica, kako v stranki SD in na MOV kadrujejo, pritiskajo, poizkušajo vplivati na odločevalce… po mojem mnenju pa obstaja utemeljen sum že za prvo izvolitev na ta položaj)
  • Še manj primerno se mi zdi, da se za direktorja ZD postavi človeka, ki grozi svetniku, ker izrazi svoje mnenje (enako velja za dir.obč.uprave Morija – pozor, šlo je celo za usklajeno grožnjo obeh direktorjev, ki sta tudi dolgoletna prijatelja! Po izjavi g.Šteharnika ga je dir.obč.uprave Mori celo poklical, naj se prijavi za to del.mesto)
  • Po izjavah nekaterih zaposlenih bi naj grozil tudi zaposlenim v ZD

Direktor Bolnice Slovenj Gradec je odstopil zaradi neprimernega twita, svetniki pa smo dobili v potrjevanje zgoraj omenjenega kandidata?
NEDOPUSTNO.


Povezava na točko s seje mestnega sveta, je tukaj
nekaj zanimivih markerjev:
– kar 13x je na tak ali drugačen način povedal svetnikom da ne razumemo, se ne zavedamo, ne znamo brati,… zaključi z »Odpusti jim (nam svetnikom, meni), saj ne vedo kaj delajo oz. govorijo«…
55:28 – javno prizna, da se je prijavil na razpis po klicu dir.obč.up. Morija
1:04:45 – pove, da je posl.partner skoraj nasedel, da bi prevzel medicino dela (MD) – gre zavajanje poslovnega partnera ali svetnikov?
1:06:22 – javno obtoži »kliko«, v povezavi z razpisovanjem specializacij za MD, da so razpisali le 5 specializacij, 2 je vodja vzel za svoje podjetje (ne poda pa prijave npr. na KPK!)

Razlogov, da se ga ne potrdi je zame dovolj.

V vednost:
– svetniki MOV

(prosim, da posredujete mojo obrazložiotev še go.Vasiljevič, Koren, Rednjak in Naraglav, saj nimam njihovih naslovov)

Lep pozdrav in vse dobro!

Matej Jenko
neodvisni svetnik v MOV
vodja svet.skupine Dobra država

Dokumenti:
(nekateri so na več straneh, v meniju nad dokumentom lahko izberete naslednjo stran)

Vprasanja-o-ZD-za-MOV-1

Večer-negativno-poslovanje-ZD-Velenje_18.5.2019-1

odgovor-dir.ZZZS-Ravne-1

MD-ZD-Velenje-Skornšek-1

grožnji-Mori-Šteharnik-1

Dvorec-Lanovž-specialistična-klinika-Skornšek-1

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.