Na MOV so se pred meseci »dovolili« prepričati, da ni mogoče narediti vkopano hitro cesto mimo restavracije jezero. Razlogi, ki so jih navajali na MO Velenje so za občane škodljivi in ponižujoči (npr. da bodo »turisti« občudovali razgled na Velenje, da bo viadukt »krasil« veduto Velenja, da hrupa zaradi viadukta ne bo, ipd.). Vsi se zavedamo, da v gradbeništvu danes skoraj ni več nemogočih rešitev. Enako tudi vkopana hitra cesta nebi smela biti večja težava, saj so v svetu celo znane podobne rešitve (npr. AC Benetke). Kakorkoli, sprememba iz vkopane hitre ceste v viadukt je postala podlaga za pritožbe in za zaustavitev projekta. Če na MO Velenje nebi popustili DARSu, bi se projekt nadaljeval brez pritožb, tako pa so sami odprli Pandorino skrinjico in omogočili podlago za pritožbo. Zato se podžupan Dermol nima kaj oglašati in sprenevedati, vedel je kaj ga čaka (po nekaterih informacijah so na MOV celo navijali za viadukt).

Pritožiti bi se morala CI iz Velenja, saj se bo po našem mnenju kvaliteta življenja v Stari vasi in Pesju poslabšala, da ne govorimo o možnosti razvoja turizma na jezeru (na spletni strani tukaj lahko preberete vse pomisleke in slišite celo posnetek, ki ga povzroča hrup AC pod Trojanami). Niso se, pritožili pa so se v društvu ROVO. Pravijo, da je sedanja trasa neracionalna, da je predraga, da se uničuje rodovitna zemlja in da se je goljufalo pri ocenjevalnih kriterijih. Sedaj pa se je spremenil tudi vpliv na okolje. Ni jim oporekati drugega, kot to, da bo zaradi tega nastal manjši zastoj z deli, a trasa na Arjo vas bi bila res cenejša, hitrejša in manj škodljiva za okolje, družbo in ljudi.

Na MO Velenje so vedeli, kaj jih lahko čaka saj jih je na to opozoril naš svetnik v svetu MOV Matej Jenko. Izpostavil je tudi pomisleke zaradi spremembe, na viadukt. Pa so vsa opozorila ignorirali. Očitno so bili prepričani, da lahko posilijo svoje rešitve. In ne le, da so ignorirali opozorila, kot svetniku so mu celo onemogočili vpogled v zahtevano dokumentacijo, gradiva še do danes ni dobil! Na tem mestu opozarjamo, da to ni prvič, da ga omejujejo! Po našem mnenju dir.obč.uprave Mori in podžupan Dermol že dlje časa na različne načine prekoračujeta svoja pooblastila. Upamo, da bo pritožba, ki je začasno zaustavila 3.razvojno os vrnila viadukt pod zemljo in da odgovorni na MO Velenje sprevidijo, da je viadukt škodljiv za Šaleško dolino. Če se zgodi, da dobimo namesto viadukta nazaj vkopano hitro cesto smo lahko občani Velenja pritožnikom hvaležni. Z zemljo je v Velenju potrebno ravnati boj racionalno, že tako primanjkuje ravnih površin za razvoj Velenja in Šaleške doline. Če bi v Velenju imela oblast vizijo, bi to vedela. Tako pa se gospodarsko in po BDP-ju še naprej pogrezamo v jezero, ob njem pa si lokalni politiki gradijo spomenik – prireditveni oder za 30.000 obiskovalcev. Še vedno spračujemo lokalno oblast katere prireditve načrtujejo in kolikokrat letno bo poln…

Lep pozdrav in vse dobro!

Stiki z javnostjo Dobre države in Neodvisni Velenje

Kategorije: Splošno

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.